Ballonvaart Temse

Ook al eens gedacht aan een ballonvaart over het scheldewater in Temse? C-Air ballonvaart kan jou deze fenomenale ervaring bieden. Deze gemeente staat niet alleen bekend voor haar scheldebrug, maar ook voor zijn pittoreske dorpen waarlangs de schelde kronkelt. Je kan er alvast genieten van een terrasje aan het water, alsook van prachtige wandelingen. Een ballonvaart in Temse staat garant voor minimaal één uur plezier. Naast Temse hebben wij uiteraard nog ballonvaarten die vertrekken vanuit andere regio’s in het Waasland namelijk Sint-Niklaas, Lokeren, Gent, Aalst, Hamme, Sint-Gillis-Waas, etc.

Heel wat moois tijdens je ballonvaart Temse

Een ballonvaart in het Waasland, daar hoort natuurlijk Temse bij. Als je voor een ballonvaart in Temse kiest, kan je zwevend in één van onze luchtballonnen vaak bekende monumenten bekijken zoals de Molens van Temse, Onze-Lieve-Vrouwekerk…

Stuk voor stuk prachtige bezienswaardigheden, waar wij je van willen laten genieten. Temse is bekend geraakt omwille van de Boelwerf, waarvan nog een mooi monument is achtergebleven. Temse combineert prachtige natuur met bezienswaardigheden waar geschiedenis werd geschreven.

ballonvaart temse

Werking ballonvlucht

ballonvaart in temse met C-Air

De dag wanneer de ballonvaart staat ingepland, zullen wij onze passagiers contacteren om te overlopen waar we exact zullen opstijgen. Dit gebeurt de dag zelf, vermits wij voor het bepalen van de exacte opstijgplaats steeds afhankelijk zijn van de windrichting en windsnelheid op de dag van de ballonvaart. Veel passagiers denken dat een luchballon stuurbaar is, maar dit is niet juist. De piloot moet voor de ballonvaart de laatste meteo berichten grondig bekijken, want in sommige gebieden mogen wij niet varen of landen. Om die reden moeten we soms uitwijken naar een andere opstijgplaats regio Waasland.

Bij een ochtendvaart spreken we af voor zonsopgang en bij een avondvaart spreken wij af voor zonsondergang. Op het opstijgterrein wordt er steeds een grondige briefing gegeven met alle details van de ballonvaart: de duur van de vaart, de richting van de vaart, de windsnelheid, etc. Verder wordt er ook een briefing omtrent veiligheid gegeven. Als er dan nog vragen zijn, beantwoorden wij deze heel graag. Ondertussen zal onze crew de luchtballon klaarmaken voor vertrek. Als deze klaar is, mogen de passagiers instappen.

Vertrek van de luchtballon

De luchtballon wordt dan nog warm gestookt en zal kort daarna de lucht ingaan voor een prachtige ballonvaart over Temse en omstreken. Na één uur vaart zal onze piloot uitkijken naar een landingsplaats. Wij weten nooit op voorhand waar we zullen landen, zelfs niet tijdens de vlucht. We weten enkel en alleen in welke richting de luchtballon zal vliegen. Na de vaart is er nog een drink met al onze passagiers. Ondertussen zal onze crew de luchtballon inpakken. Op het einde krijgen al onze passagiers nog een balloncertificaat.

Boek je ballonvaart Temse

Als je meer informatie wenst over een ballonvaart, kan je altijd bij C-Air ballonvaart terecht. Indien je nog vragen hebt of wenst te boeken, aarzel dan niet ons te contacteren of via ons mailadres info@cair-ballonvaart.be of via messenger facebook pagina. Ook telefonisch zijn wij steeds bereikbaar op het nummer 0498/ 12 16 41. Wij beantwoorden jouw vragen graag tijdens de week en tijdens het weekend. Er is voor ons geen enkele vraag teveel.