Over ons

C-AIR Ballonvaart staat voor een unieke ervaring in de lucht en een kwaliteitsvolle behandeling van onze passagiers.

Jouw veiligheid is onze prioriteit.
De naam C-AIR Ballonvaart staat voor  see air.  Daarnaast kan je ook care  in onze naam terugvinden wat ook ons bedrijf kenmerkt.

David Spildooren en Stéphanie Annecour hebben C-Air opgestart ze zijn alle 2 gepassioneerd door de luchtvaart. David startte op zijn 16 jaar met ballonvaren en heeft reeds 15 jaar ervaring, daarnaast vliegt hij ook voor Brussels Airlines. Stéphanie houdt zich vooral bezig met de planning en de website.

Onze piloot werd reeds 4 keer Belgisch kampioen ballonvaren (2018, 2021, 2022 en 2023) en behoort momenteel bij de 10 beste ballonvaarders ter wereld.

Hij slaagde er in 2022 ook in het Belgische afstandsrecord en het Belgisch duurrecord te breken dit deed hij in 2 afzonderlijke vluchten van 1120 km en 14 uur. In 2022 is hij met de vlucht van 1120 km door de luchtsport federatie uitgeroepen tot beste prestatie van in de luchtsport van 2021. 

Onze troeven

  • Bij ons kan je rekenen op een veilige vaart met uiterst professionele materialen
  • Voor je onvergetelijke vliegervaring kan je rekenen op kwaliteit aan de beste prijs
  • De piloot heeft  jarenlange ervaring als ballonvaarder en als lijnpiloot
  • “C-Air ballonvaarten” komt graag tot bij jouw, waardoor wij vluchten maken in heel België
  • Een enthousiast team
  • Extra kortingen bij groepsboekingen
  • Een hapje en een drankje na de vlucht

Ons bedrijf

“C-Air” ballonvaart verzorgt jaarlijks de vluchten voor honderden passagiers. Wij werken steeds met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen om jouw een veilige vaart te kunnen garanderen.

Verder kan “C-Air” ballonvaart jouw verzekeren dat er steeds wordt gevlogen met piloten die beschikken over een EASA licentie en voldoende ervaring.

David Spildooren

David Spildooren is al van jongs af aan gepassioneerd door de luchtvaart.

Op zestienjarige leeftijd vloog hij voor de eerste keer met een luchtballon. Al snel was hij actief als commercieel ballonvaarder waardoor hij nu circa 2000 uren op zijn teller heeft.

Buiten de commerciële ballonvaarten, kan je hem in zijn vrije tijd steeds terugvinden op ballonvaartwedstrijden over heel Europa en de wereld. Een weekje ballonvaren boven de Alpen hoort er ook jaarlijks bij.

Onze piloot werd reeds 4 keer Belgisch kampioen ballonvaren (2018, 2021, 2022 en 2023) en behoort momenteel bij de 10 beste ballonvaarders ter wereld.

Hij slaagde er in 2022 ook in het Belgische afstandsrecord en het Belgisch duurrecord te breken dit deed hij in 2 afzonderlijke vluchten van 1120 km en 14 uur. In 2022 is hij met de vlucht van 1120 km door de luchtsport federatie FAI uitgeroepen tot beste prestatie van 2021. 

David vliegt ook als lijnpiloot bij Brussels Airlines, waardoor de luchtvaart voor hem geen geheimen heeft.

Onze crew staat steeds paraat!

Vermits wij kwaliteitsvolle vluchten heel belangrijk vinden, kunnen wij niet vliegen zonder een gepassioneerde en professionele crew.

Teambuilding vinden wij daarom heel belangrijk.

Alle crew – leden zijn perfect opgeleid om jouw een fantastische ervaring te laten beleven.

Ze staan altijd met een smile voor jou klaar.