Ballonvaart Aalst

Een ballonvaart in Aalst is steeds mogelijk bij C-Air ballonvaarten. De stad Aalst staat hoofdzakelijk bekend voor het jaarlijks carnaval dat hier doorgaat. Iedereen in Vlaanderen kent de stad van “Aalst Carnaval”. Het is een term die vele mensen kennen. Naast dit jaarlijks evenement kan je ook het prachtige belfort en het stadspark gaan bezichtigen. De stad biedt alvast veel mogelijkheden.

Regio Aalst van bovenuit

Daarnaast is ballonvaren vanuit deze streek perfect mogelijk. In sommige streken is ballonvaren niet mogelijk, vermits bepaalde regio’s dicht zijn gelegen tegen een luchthaven. Of om het feit dat er in bepaalde gebieden niet mag gevlogen worden. 

Als je een ballonvaart boekt, weten wij nooit op voorhand waar we zullen opstijgen en landen. Een hete luchtballon laat zich letterlijk varen en is dus niet stuurbaar. De windsnelheid en windrichting van die dag bepalen waar de luchtballon zal opstijgen en landen. Ook voor een ballonvaart in Aalst, kunnen wij pas de dag van de ballonvaart bepalen waar we zullen opstijgen. Wij moeten steeds rekening houden met de windrichting en windsnelheid van die dag om te bekijken of een ballonvaart vanuit Aalst mogelijk is. Indien dit niet mogelijk is, bekijken we dichts mogelijke opstijgplaatsen.

Als we moeten uitwijken, vertrekken wij steeds vanuit een andere opstijglocatie in Oost-Vlaanderen: Ninove, Oudenaarde, Zottegem en Dendermonde.

ballonvaart aalst

Ballonvaart Aalst organiseren

Ons hoogseizoen loopt meestal van april tot en met eind oktober. Het is ook nog mogelijk om tijdens de winter ballonvaarten in te plannen, maar de weersomstandigheden zijn dan vaak minder optimaal.

We moeten dus de ballonvaart vaker opnieuw inplannen dan tijdens de zomerperiode. Ook tijdens de zomerperiode kan een ballonvaart niet doorgaan bij teveel wind, regen, onweer en lage bewolking. Als de ballonvaart niet kan doorgaan, plannen wij onmiddellijk een nieuwe data in.

Onze firma C-Air ballonvaarten

Wij hebben verschillende luchtballonen, waardoor wij zowel privé vaarten aanbieden als vluchten waarbij je kan aansluiten bij andere passagiers. Beide opties worden vaak gekozen. C-Air ballonvaarten heeft zes verschillende luchtballonnen. Dit zorgt ervoor dat wij snel kunnen schakelen, maar dat wij ook ballonvaarten op maat kunnen uitvoeren.

Ballonvlucht in de ochtend of avond

C-Air ballonvluchten biedt zowel ochtend als avondvaarten aan. Tijdens het hoogseizoen is het niet mogelijk om ballonvaarten overdag uit te voeren. Overdag is er dan teveel thermiek, waardoor een luchtballon onbestuurbaar wordt. Ballonvaarten overdag kunnen enkel doorgaan tijdens het winterseizoen.

Werking ballonvaart

Een ballonvaart duurt ongeveer één uur, gevolgd door een glaasje. Het hele gebeuren duurt ongeveer 2,5 uur. Eerst bouwen de luchtballon op en maken wij deze klaar om te vertrekken. Eens de luchtballon in de lucht is, kijken wij na ongeveer één uur uit naar een landingsplaats. Op de landingsplaats bouwen we de luchtballon af en drinken wij nog een glaasje.

Wil je een andere regio van bovenuit zien?

Naast Aalst zijn er uiteraard nog andere regio’s waar we jouw ballonvaart organiseren zoals Oost-Vlaanderen, Waasland… Uiteraard hebben we ook opstijglocaties voor jouw ballonvaart in volgende gemeentes: Sint-Niklaas, Lokeren, Gent

Aarzel alvast niet om ons te contacteren voor jouw verdere vragen of jouw ballonvaart op maat.