Ballonvaart Sint-Truiden

Wil jij een ballonvaart Sint-Truiden beleven? Zoek dan niet verder! Bij C-Air ben je aan het juiste adres voor deze unieke belevenis. De stad liggend op 18 km ten zuidwesten van de provinciehoofdstad Hasselt heeft heel wat te bieden.

Vlieg over Haspengouw en ontdek het fruitige en authentieke Sint-Truiden vanuit de lucht. Het Stadhuis, belfort en het Begijnhof zullen je doen smelten voor deze stad. Logisch dus dat heel wat mensen kiezen voor een ballonvaart Sint-Truiden.

Sint-Truiden van bovenuit

Een ballonvaart boven deze fruitige stad, dat is puur genieten. Vlieg samen met C-Air boven Sint-Truiden. Stap in op de afgesproken locatie en vaar boven de deelgemeenten: Aalst, Brustem, Engelmanshoven, Gelinden en meer. Herken jij het station van Sint-Truiden of Domein ‘t speelhof meteen? Of proef je alvast de specialiteiten van Sint-Truiden zoals het bier van Brouwerij Wilderen, de vruchtensappen of de honing van de Truiense bijtjes? Ook dat is Sint-Truiden!

Tijdens een ballonvaart Sint-Truiden ontdek je de de stad liggend op 18 km ten zuidwesten van de provinciehoofdstad Hasselt op een andere manier. Je herkent verschillende bezienswaardigheden zoals:

 • het Stadhuis en belfort
 • het Begijnhof
 • de abdij van Sint-Truiden
 • de Grote Markt
 • het Kasteel van Nieuwenhoven
 • de schatkamer van de Onze-Lieve-Vrouwekerk
 • Château de la Motte

Tijdens een hete luchtballon tocht boven Haspengouw kom je sowieso ogen tekort.

Hoe verloopt een ballonvlucht boven Sint-Truiden?

Opstijglocatie

Op de afgesproken dag kom je naar de opstijglocatie even buiten het centrum van Sint-Truiden. Dan begin je samen met C-Air aan het voorbereiden van de luchtballon van uiterst professioneel materiaal. Samen met onze specialisten tuig je de luchtballon op. We verstrekken je ook de nodige veiligheidsinstructies zodat je met een gerust hart kan genieten van een veilige luchtballon tocht.

Duur

De volledige duur van een ballontocht duurt ongeveer een 4-tal uur en bestaat onder meer uit:

 • verwelkoming
 • optuigen van de ballon
 • veiligheidsinstructies
 • ballonvlucht zelf
 • landing
 • hapje & drankje

De ballonvaart Sint-Truiden zelf duurt net iets langer dan een uurtje.  De piloot zal ook heel wat informatie vertellen, maar vaak zal je vooral willen genieten van het prachtige uitzicht. Achteraf is er nog een hapje en glaasje champagne voorzien. Ideaal om even na te praten over de unieke ervaring die je net meegepikt hebt.

Ballonvaart Sint-Truiden voor iedereen

Nog nooit een ballonvaart ondernomen? Dat is zonde. Heel wat mensen hebben dit nog niet gedaan. Toch is het een unieke en fijne ervaring om met enkele mensen te kunnen beleven. Als koppel, gezin, collega’s of vrienden, bij C-Air zijn de mogelijkheden oneindig.

Een stressvrije ballontocht

Eens je in de lucht hangt, valt alle stress van je af en geniet je ten volle van het zicht over deze prachtige stad. Kies voor de specialisten van C-Air ballonvaren en dan zit je alvast goed. Ze kennen niet enkel de regio op hun duimpje maar beschikken ook over moderne en veilige ballonnen voor een zorgeloze vlucht.

Bij C-Air ballonvaarten vlieg je niet enkel boven Haspengouw met je ballon, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden. Zowat in elke regio is het mogelijk om een luchtballonvaart te organiseren. Liever luchtballon vliegen boven een andere streek? Ontdek dan onze andere mogelijkheden. Bij C-Air telt de volledige beleving. Deze specialisten in ballonvluchten voor een complete ervaring die start voor het opstijgen.

Boek je ballonvlucht Sint-Truiden

Wil jij genieten van een ballonvaart boven het fruitige Haspengouw? Een ballonvaart Sint-Truiden is een unieke ervaring die ongetwijfeld smaakt naar meer. Honderden enthousiaste luchtballonvaarders kozen al het luchtruim met C-Air.

Maak het zelf mee, geraak in de ban van ballonvaren en beleef  vanuit de lucht.

Ben jij klaar om te vliegen boven het schitterende Sint-Truiden? Neem dan contact op met C-Air ballonvaarten en boek je ballonvlucht in Limburg.

Andere opstijglocaties in Limburg

Ballonvaart Sint-Truiden fotogalerij

Ballonvaart Limburg boeken