Hoelang duurt een ballonvaart?

Een van onze meest voorkomende vragen is: hoelang duurt een ballonvaart. Het ballonvaren duurt ongeveer één uur, gevolgd door een drink. Na ongeveer één uur ballonvaren, bekijkt de ballonvaarder waar het mogelijk is om te landen. De totale ervaring  duurt ongeveer een drietal uur. Wij laten je graag genieten van het totale gebeuren, namelijk van de opbouw tot de afbouw van de luchtballon. Na de afbouw van de luchtballon organiseren wij vanuit C-Air ballonvaarten steeds een drink.

Totale ervaring

De reden dat de totale ervaring drietal uurtjes duurt is, omdat we tijd nodig hebben om de luchtballon voor te bereiden. Voor de vaart geven we een gedetailleerde briefing waarbij ondertussen de luchtballon klaar wordt gemaakt om te varen. Na het opstijgen geeft onze ballonvaarder uiteraard voldoende informatie over de locatie van de belangrijkste steden, rivieren en de regio waarover je vaart.
Na de ballonvaart nemen we uiteraard nog de tijd om met onze passagiers nog een glaasje te drinken.

hoelang duurt een ballonvaart

Kan een ballonvaart ook langer duren?

Tijdens de zomerperiode kunnen wij vaak ongeveer één uur varen. De reden hiervoor is hoofdzakelijk thermiek. Tijdens ons ballonseizoen is er overdag teveel thermiek, waardoor ballonvaren niet veilig kan verlopen. Thermiek is een term die wordt gebruikt voor opstijgende warme luchtbellen. Deze maken een luchtballon onbestuurbaar. Om die reden moeten wij vroeg in de ochtend of laat in de avond opstijgen. In beide gevallen kunnen wij alsook niet opstijgen of landen wanneer het donker is. Ook daarmee moeten wij rekening houden om een veilige ballonvaart te kunnen aanbieden. De periode tussen beide factoren, namelijk thermiek en donker is dus redelijk beperkt.

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon