Ballonvaart Hasselt

Welke activiteiten kan je in Hasselt allemaal doen tijdens een zomer of winterdag? Als je op zoek bent naar een originele activiteit, dan is een ballonvaart Hasselt met een luchtballon zeker een optie.

In Hasselt kom je vaak toeristen tegen die in deze prachtige stad “een weekendje weg” hebben geboekt. Ook deze toeristen zijn meer dan welkom bij C-Air ballonvaart.

Als je naar deze stad komt, zijn de meest gekende bezienswaardigheden de Japanse tuin, het jenevermuseum, etc..

In deze streek worden er ook vaak fietstochten gemaakt rond de lavendel velden. Maar ook tijdens een ballonvaart kan je genieten van dit mooie panorama boven Limburg.

Ook kinderen kunnen wij een onvergetelijke ballonvaart laten maken. Er is geen leeftijdsbeperking voor kinderen. Vaak vragen ouders zich af of hun kind kan genieten van een ballonvaart, vermits de mand vaak hoger is dan het kind zelf. Wij hebben gaatjes in de mand waardoor de kinderen kunnen kijken. Daarnaast is het ook steeds mogelijk om een klein verhoogje mee te nemen. Naast Plopsa Indoor, zijn zij meer dan welkom bij C-Air ballonvaart Hasselt.

Limburg

In augustus gaat jaarlijks Pukkelpop door. Dit evenement gaat door in het midden van ons ballonseizoen. Je kan dus voor, tijdens of na Pukkelpop steeds aansluiten bij één van onze ballonvaarten regio Hasselt. Het ballonseizoen loopt steeds vanaf april tot en met oktober. Dit is het beste seizoen om te ballonvaren. De weersomstandigheden zijn dan vaak optimaal. Tijdens de winterperiode kan je ook meevaren, maar de kans is dat iets groter dat wij de ballonvaart moeten verplaatsen naar een ander moment.

ballonvaart Hasselt

Meer informatie over ballonvaart Hasselt

Een ballonvaart Hasselt kan niet doorgaan bij teveel wind, regen of een te laag wolkendek. C-Air vindt het steeds belangrijk dat wij een kwaliteitsvolle en veilige vlucht kunnen aanbieden. Dit laatste is onze absolute prioriteit. Als de ballonvaart niet kan doorgaan door één van bovenstaande weersomstandigheden, zullen wij onmiddellijk in samenspraak met onze passagiers een nieuwe data inplannen.

Wij hebben een opstijgplaats in Hasselt, waardoor het vaak mogelijk is om daar alsook te op te stijgen. Toch kunnen wij pas de dag zelf de exacte opstijgplaats bepalen. De dag van de ballonvaart evalueren wij de windrichting en windsnelheid. Een hete luchtballon is niet stuurbaar, waardoor wij steeds afhankelijk zijn van beide factoren. Indien deze niet optimaal zijn, moeten wij uitwijken naar een andere opstijgplaats. We nemen dan steeds de dichtste opstijgplaats in de buurt van Hasselt.

Deze unieke belevenis duurt ongeveer één uur, gevolgd door een drink.