Ballonvaart Leuven

Wil jij ook eens een ballonvaart Leuven meemaken? Omdat het jou terug brengt naar je studententijd? Of omdat het gewoon een prachtige stad is met vele bezienswaardigheden?

Heel wat mensen kennen Leuven als de studentenstad bij uitstek. Als je in deze stad cultuur wil opsnuiven dan ben je in Leuven ook aan het juiste adres. De oude markt, de universiteitsbibliotheek, het prachtige stadhuis, … zijn één van de prachtige bezienswaardigheden in deze stad. Waarom combineer je deze activiteiten niet met een ballonvaart in de streek?

Een ballonvaart regio Leuven is zeker mogelijk, maar wij zijn hiervoor wel steeds afhankelijk van de windrichting en de windsnelheid op de dag van de ballonvaart. In vogelvlucht liggen Brussel en Leuven dicht bij elkaar. En ja, een luchtballon mag niet varen in het gecontroleerd gebied van Brussel of beter gezegd rond onze grootste Belgische luchthaven namelijk Zaventem. Het is dus mogelijk dat wij moeten uitwijken naar een opstijgplaats regio Vlaams-Brabant zoals Aarschot, etc. Uiteraard houden wij steeds rekening dat de opstijgplaats zo dicht mogelijk ligt bij de gewenste streek van onze passagiers.

ballonvaart Leuven

Verder is een hete luchtballon ook niet stuurbaar, waardoor wij ons laten meevoeren met de windsnelheid en windrichting van die dag. Wij weten dus nooit op voorhand waar we zullen landen. Enkel de richting kunnen wij bepalen wanneer wij opstijgen. Afhankelijk waar die windrichting en hoe snel de luchtballon zal varen, moeten wij ook kijken of wij over bepaalde gebieden kunnen of landen.

Leuven van bovenuit

De dag van de ballonvaart spreken wij af waar we exact zullen opstijgen. Uiteraard is dit in de buurt waar onze passagiers wensen te varen. Bij C-Air ballonvaarten kan je steeds kiezen tussen een ochtendvaart of een avondvaart. Tijdens de winterperiode kan je zelf overdag varen. In de zomerperiode is dit niet mogelijk, vermits er dan te veel thermiek is. Dit laatste maakt een luchtballon onbestuurbaar. Uiteraard is voor ons veiligheid steeds de belangrijkste factor bij het maken van een ballonvaart.

Een vaart met een luchtballon duurt ongeveer één uur. Daarna zoeken we naar een landingsplaats waar we met onze luchtballon een veilige landing kunnen maken.

Na een ballonvlucht wordt er nog een drink aangeboden en krijgen onze passagiers nog een certificaat. Een mooie herinnering waar heel wat details van de ballonvaart opstaan.

Ballonvaren is voor alle leeftijden en voor iedereen. Zowel kinderen als ouderen kunnen meevaren met onze luchtballon.  Er staan geen beperkingen op leeftijd. Ook passagiers met speciale noden zijn bij C-Air ballonvaart altijd welkom. Als je hierover specifieke vragen hebt, mag ons hierover steeds contacteren. Wij zoeken voor onze passagiers steeds een oplossing op maat.