Ballonvaart Meetjesland

Wil jij ook eens een onvergetelijke ballonvaart maken boven Meetjesland? Hiervoor kan je bij C-Air ballonvaart terecht.

Meetjesland ligt in de Noordelijke westhoek van Oost-Vlaanderen, dicht bij de Nederlandse grens.

De natuur staat bekend als het krekelgebied dat een aaneenschakeling is tussen polders en open landschappen. Deze prachtige natuur is uitermate geschikt voor een ballonvaart. Je kan tijdens de vaart genieten van deze rustige omgeving met adembenemende landschappen.

Vaarten zijn mogelijk over het vissersdorp zonder haven, over watervliet, over het leopoldskanaal, Sint-Laureins, Maldegem, en vele andere plaatsen.

Leuke bezienswaardigheden in Meetjesland zijn het museum van Eddy Wally, het canadamuseum en de stroomtrein in Maldegem.

Ook als je niet van de streek bent, raden wij ook een ballonvaart aan over het prachtige meetjesland. Je kan er een hele daguitstap van maken, gecombineerd met een ballonvaart bij de start of op het einde van de dag. Ook passagiers die het enkel houden op een ballonvaart, zijn uiteraard meer dan wel kom bij C-Air ballonvaarten.

ballonvaart meetjesland

Tijdstip van de ballonvaart in Meetjesland

ballonvaart Meetjesland Eeklo

Als je een ballonvaart boekt bij C-Air ballonvaart, kan je kiezen tussen een ochtendvaart of een avondvaart. Tijdens het ballonseizoen dat loopt van april tot en met oktober kunnen wij gedurende de dag niet varen.

Overdag is er teveel thermiek, waardoor de luchtballon onbestuurbaar wordt. Vermits veiligheid één van onze belangrijkste troeven is, stijgen wij op een tweetal uur voor zonsopgang of een tweetal uur voor zonsondergang.

Werking van de ballonvlucht

C-Air ballonvaart plant samen met de passagiers een datum voor een ballonvlucht in. De dag van de ballonvaart contacteren wij onze passagiers om de weersomstandigheden te overlopen.

Bij onweer, regen, wind en mist kunnen wij niet varen met de hete luchtballon. Wij moeten de vaart dan uitstellen, maar zullen onmiddellijk een nieuwe datum inplannen. Als de vaart kan doorgaan, bespreken wij de exacte opstijgplaats. Het bepalen van de exacte opstijgplaats kan pas de dag van de ballonvlucht, vermits wij hiervoor zeer afhankelijk zijn van de windrichting en windsnelheid van die dag. In sommige gebieden kunnen wij niet varen of is er geen mogelijkheid om te landen.

Op de opstijgplaats geeft de piloot van C-Air ballonvaarten een uitgebreide briefing over het verloop van de ballonvlucht, maar ook over enkele veiligheidsinstructies. Ondertussen maakt de crew de luchtballon klaar. De effectieve vaart duurt ongeveer één uur, maar het totale gebeuren een drietal uur.

We kunnen nooit op voorhand vertellen waar de luchtballon zal landen. Een luchtballon is niet stuurbaar, waardoor wij hiervoor afhankelijk zijn van de windstroom. Na één uur zal de piloot bekijken waar de luchtballon kan landen. Na de landing wordt er nog een uitgebreide drink georganiseerd. En echt eindigen doen we met de overhandiging van een balloncertificaat.