Heb je hoogtevrees in een luchtballon?

Veel mensen vragen het zich af kan je hoogtevrees hebben in een luchtballon? Je kan geen hoogtevrees hebben tijdens een ballonvaart. Dit is doordat je geen contact maakt met de grond. Ook met dit kort en bondig antwoord zijn sommige mensen nog niet overtuigd.

Vele mensen hebben hoogtevrees op een ladder, op een hoog monument of in een kermisattractie. Al deze zaken hebben één ding gemeen, ze hebben steeds contact met de grond. Een luchtballon of een vliegtuig heeft op hoogte geen contact met de grond, waardoor je hierin geen hoogtevrees kan hebben.

Ben je nog niet overtuigd?

C-Air ballonvaarten werkt met een professioneel team. De ballonvaarder is ook piloot bij Brussels Airlines en gaf in het verleden regelmatig cursussen over vliegangst. Hij werkte hierbij samen met een psycholoog die mensen helpt om hun vliegangst te overwinnen.

Één van onze crewleden is psychologisch geschoold en helpt de mensen met een angst graag verder ter voorbereiding van de ballonvaart. Zij geeft de passagiers ook graag tips & trics om hun eventuele angst te onderdrukken. Een uitgebreide briefing en kennismaking met de ballonvaarder, geven alvast vaak veel vertrouwen. Daarnaast wordt de passagier van in het begin betrokken bij de opbouw van de ballon, waarbij wij steeds graag de nodige uitleg geven. Heb je interesse in de werking van een luchtballon?

Hoe kan ik angst tijdens een ballonvaart overwinnen?

Uit wetenschappelijk onderzoek in de psychologie is gebleken dat mensen hun angst kunnen overwinnen door de angst op te zoeken. Naarmate ze de angst hebben opgezocht en merken dat de angst geen gevolg kent, zal de angst afnemen. Hoe meer ze de confrontatie aangaan met de angst, hoe meer de angst zal afnemen. In het ergste geval wanneer angst zou overheersen, kan je in onze mand letterlijk gaan zitten. Je hebt dan geen zicht en voelt ook niks. We kunnen ook altijd landen, moest dit nodig zijn.

Is een ballonvlucht gevaarlijk?

In ons land worden de piloten streng opgeleid voordat zij commerciële vaarten mogen uitoefenen. Daarnaast krijgt de crew ook elk jaar een opleiding omtrent de veiligheid van de passagiers. C-Air ballonvaarten mag ook ballonvaarders opleiden, waardoor steeds alle procedures up to date zijn. Veiligheid is voor ons steeds het belangrijkste. Wij voeren geen ballonvaarten uit met teveel wind, onweer of regen. Bij C-Air ballonvaarten kan ik tot op heden bevestigen dat wij nog geen ongevallen hebben veroorzaakt.

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon