Kan een luchtballon in regen varen?

Technisch gezien kan een luchtballon in de regen varen, maar dit is enerzijds niet optimaal voor onze passagiers als voor onze luchtballon. Als de luchtballon nat wordt door de regen koelt de lucht in de ballon af, waardoor de ballon zal dalen. Naast dit brengt regen vaak windstoten met zich mee, wat ballonvaren gevaarlijk zou kunnen maken.

Wij hebben verschillende soorten luchtmassa’s die gepaard gaan met regen, stabiele luchtmassa (motregen) en onstabiele luchtmassa (onweersbuien). Beide soorten zijn niet gunstig voor de ballonvaart. Stabiele neerslag neemt de zichtbaarheid weg en onstabiele neerslag zorgt ervoor dat er hevige rukwinden kunnen ontstaan.

Passagiers zijn vaak verrast indien er een annulering plaatsvindt door regenval. Een ballonvaart annuleren doen we uiteraard om de veiligheid ten alle tijden te garanderen. Uiteraard is regen niet de enige reden om een ballonvaart te annuleren, te sterke wind kan ook een reden zijn. Dus indien het weer niet optimaal is, zullen wij de ballonvaart in onderling overleg verplaatsen. Je kan een nieuwe datum inplannen via mail of via onze vluchtplanner.

Heb je verder nog vragen neem even een kijkje op bij onze veelgestelde vragen of neem vrijblijvend met ons contact op.

Kan een luchtballon in de regen varen?