Luchtballon kopen

Ook al eens gedacht om je eigen luchtballon te kopen? Hiervoor kan je bij C-Air ballonvaart terecht. Wij helpen jouw graag met kiezen van jouw luchtballon op maat. C-Air ballonvaart verdeelt het Franse merk Chaize. Bij ons is het mogelijk om een luchtballon te kopen met of zonder bedrijfslogo. Verder kan je ook bij ons terecht voor Special Shapes luchtballonnen. Dit zijn luchtballonnen in de vorm van een dier, logo, huis, fiets, auto, etc.

Je kan een luchtballon zien als een groot reclamebord in de lucht of verkies je om een luchtballon te kopen voor het plezier als een nieuwe hobby, alles is mogelijk.

Waarom een Chaize luchtballon kopen?

In 1783 staan ​​de gebroeders Montgolfier in Annonay aan de wieg van een prachtige uitvinding waar we vandaag nog steeds van genieten, de hete luchtballonnen. Dankzij hun uitvindingen maakte Pilâtre de Rosier een paar jaar later de ballonvaart in de geschiedenis. Laat de stad Annonay nu ook de stad zijn waar Chaize vandaag nog steeds luchtballonnen ontwerpt.

Chaize is een ballonmerk die reeds luchtballonnen maakt sedert 1970 en heeft tal van ervaring en de nodige “know how”. Doordat dit merk kwaliteit hoog in het vaandel draagt heeft C-Air besloten dit Franse merk te verdelen in België.

Verschillende types luchtballonnen te koop

Ieder type luchtballon heeft uiteraard zijn eigenschappen. Je hebt kleine en grote luchtballonnen, waaraan minimum en maximaal aantal passagiers is gekoppeld. Het is dus belangrijk dat jouw toekomstperspectieven worden gekoppeld met het juiste type luchtballon. Wil je in de toekomst graag commercieel of eerder recreatief varen? Dit maakt veel uit in het type luchtballon. Wij helpen je uiteraard graag verder met alle types op een rijtje te zetten, zodat jij de juiste keuze maakt.

Hieronder kan je een oplijsting terugvinden van een aantal types binnen het Chaize aanbod:

De Cloud Surfer (CS)

De Cloud Surfer heeft een rond profiel, dit type is ideaal voor reclame, vrije tijd en commerciële ballonvaarten. Dit model is beschikbaar in volumes vanaf 1800 m³ tem 5500 m³ en heeft 24 banen.  

Cloud Surfer

De Zephyr Joyrider (JZ)

De Joyrider heeft een slanker profiel dan zijn broertje de Cloud Surfer en biedt een dynamischer vlieggedrag. Hij is geschikt voor iedereen zowel voor een leerling-piloot als een ervaren piloot. Dit model is beschikbaar in volumes vanaf 1800 m³ tem 4500 m³. Hij heeft 16 tot 24 banen.

Joyrider

De Sky Wanderer (SW)

Ook wel het grotere broertje van de Joyrider genoemd. Dit is een zeer populaire luchtballon om passagiers te varen. Dit model is beschikbaar in volumes vanaf 5500 m³ tem 12000 m³. Hij heeft 24 tot 28 banen om zijn mooie ronde vorm te behouden, hierdoor komt de reclame perfect tot zijn recht.

luchtballon kopen

De Dawn Chaser racer

Deze ballon heeft een druppelvormig profiel, dit zorgt voor extreme klim- en daalsnelheden met behoud van zijn stabiliteit en veiligheid. Dit type ballon wordt veel gebruikt voor kampioenschappen mee te varen. Door het verlaagd zwaartepunt blijft de interne druk tijdens een koude daling voldoende om de mond tot 7 m/s open te houden. Tijdens het klimmen zorgt het spitse bovendeel voor voldoende interne druk om een stijgsnelheid van 9 m/s  te garanderen. De Dawn Chaser is de eerste luchtballon die werkt met een Strapless technologie, deze technologie bespaart 30 % aan gewicht. Het is beschikbaar vanaf 1800 m³ tem 2200 m³ en heeft 16 banen.

kopen luchtballon

De Ecologische luchtballon

Dit zijn super speciale luchtballon die bestaat uit een dubbelwandige stof die zorgt voor een fantastische isolatie, met dit type luchtballonnen ligt het verbruik 60 % minder dan een gewone ballon. Het Eco type is ideaal voor piloten die alle records willen breken, alsook bedrijven die het Ecologisch aspect extra in de verf willen zetten.

Ecologische luchtballon

De speciale vorm luchtballon

Chaize heeft zich ook gespecialiseerd in het bouwen van speciale vormen, dit is ideaal om je product te promoten of een droom van een speciale vorm in vervulling te laten gaan.

Speciale vorm luchtballon

Luchtballon kopen of advies op maat

Is je interesse gewekt of heb je nog vragen? Wil je de verschillende types ballonnen ontdekken of advies op maat? Spreek er vrijblijvend over met je dealer C-AIR ballonvaarten.

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon