Is het koud in een luchtballon?

Veel passagiers stellen zich vaak de vraag: Is het koud in een luchtballon? Welk soort kledij we moeten aandoen bij een ballonvaart? Moeten we een aantal extra lagen kledij meenemen in een warme luchtballon? Als we hoog in de lucht varen met een hete luchtballon dan is het toch kouder dan beneden?

Het is niet kouder of warmer in de lucht dan op de grond. Als je een ballonvlucht maakt met C-Air ballonvaart dan heb je geen extra kledij nodig tijdens de ballonvaart. De temperaturen zijn boven in de lucht ongeveer hetzelfde als aan de grond. Met onze hete luchtballon vliegen mij meestal tot maximaal 1000 meter, waardoor de verschillen in temperatuur klein blijven. Uiteraard kunnen er soms kleine verschillen zijn, maar dit wordt dan opgevangen door de onze brander die we regelmatig moeten gebruiken om onze luchtballon in de lucht te houden.

Bij een avondvaart geven wij toch de raad mee om een extra trui mee te nemen. Deze extra trui is niet noodzakelijk tijdens de vlucht ,maar na de landing verwennen wij jullie graag met een hapje en een drankje. Na de vlucht valt de avond, waardoor het meestal iets kouder is dan bij het vertrek.

Tijdens een ochtendvaart raden wij aan om laagjes aan te doen, vermits het s ‘morgens bij het opstijgen kouder is dan na de landing. Ook bij een ochtendvaart genieten wij na de vlucht van een hapje en een drankje.

Is het koud in een luchtballon?

Welke kledij draag ik tijdens een ballonvaart

C-Air ballonvaarten raadt alle passagiers aan om te kiezen voor dichte schoenen. We landen regelmatig in hoog gras, waarbij je niet altijd kan zien waar je juist stapt. Voor je eigen veiligheid draag je hierdoor best dichte schoenen zonder hakken. Daarnaast zijn teenslippers absoluut verboden tijdens het ballonvaren. Bij de landing is het mogelijk dat je een aantal keer tegen de grond botst, waardoor de teenslipper naar voor kan bewegen.

Ook is het aangeraden om een lange broek aan te doen. Indien we landen in hoog gras, is er een steeds een mogelijkheid dat er teken aanwezig zijn.

Op warme zomeravonden  is het aangeraden om een hoofddeksel op te zetten. Bij het opstoken van onze luchtballon is het steeds even warm aan het hoofd. Enkel bij hoge temperaturen boven de 30 graden kan dit even onaangenaam zijn. Uiteraard blijft dit pijnloos en steeds veilig.

In onze volgwagen is er steeds plaats om rugzakken, handtassen en extra kledij mee te nemen naar de landingsplaats van de ballonvaart.

Heb je nog verdere vragen twijfel niet en contacteer ons.

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon