Ballonvaren tijdens het coronavirus

Update 01/07 veiligheidsmaatregelen ballonvaren na corona

De veiligheidsmaatregelen voor ballonvaarten in België zijn sinds eind juni versoepeld. Er zijn opnieuw commerciële ballonvaarten met passagiers mogelijk.

De heropstart van het ballonvaren gebeurt in verschillende fases. In deze fase zijn commerciële ballonvaarten toegelaten.

Bij C-Air ballonvaarten is de gezondheid van onze passagiers en hun familie heel belangrijk. Om die reden zullen wij de nodige maatregelen nemen om een veilige ballonvaart te kunnen garanderen na Covid – 19.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn ons opgelegd:

  1. De piloot draagt gezichtsbescherming en handschoenen
  2. De crewleden dragen een mondmasker en handschoenen
  3. Voor en na de vaart wordt al het materiaal grondig ontsmet
  4. Indien we varen met verschillende bubbels, zal C-Air ballonvaarten een fysieke scheiding creëren door raamfolieschermen te plaatsen tussen de mandcompartimenten.
  5. Na de vaart voorzien wij steeds een drink. Alle drinkglazen worden voor en na gebruik steeds grondig gereinigd en ontsmet.
  6. C-Air ballonvaarten kan tijdelijk geen passagiers terugbrengen naar de opstijgplaats. Passagiers moeten een eigen volgwagen voorzien of sturen bij de landing een locatie door naar iemand die hen ophaalt. Er is voldoende tijd, vermits wij na de vaart een drink organiseren.
corona ballonvaren

Welke veiligheidsmaatregelen nemen onze passagiers tijdens een ballonvaart:

  1. Passagiers dragen handschoenen en een mondmasker. C-Air ballonvaarten zal beide gratis aanbieden op het opstijgterrein.
  2. De Social Distance regels van 1,5 meter afstand blijft van toepassing voor de passagiers op de terreinen
  3. Passagiers mogen op dit moment niet meerijden met onze volgwagens. Onze passagiers moeten zelf een volgwagen voorzien of sturen bij de landing een locatie door naar diegene die hen ophaalt. Er is voldoende tijd, vermits we na de ballonvaart nog een drink voorzien.
  4. Na de drink plaatsen de passagiers hun drinkglazen zelf in de voorziene bak.
maatregelen commercieel ballonvaren

Update 11/05/2020

Heel binnenkort zal je opnieuw hete luchtballonnen zien varen in de lucht.

De maatregelen zijn versoepeld, maar commerciële ballonvaarten zijn op dit moment nog niet mogelijk.

De overheid maakt ballonvaarten op dit moment ballonvaren enkel mogelijk voor de ballonvaarder en zijn/haar gezin.

Ook mag de piloot van C-Air ballonvaart vanaf nu instructies geven aan nieuwe ballonvaarders.

Onze piloot David Spildooren is instructeur en zal op dinsdag 12 mei met zijn leerlingen in de lucht hangen.

Vanaf het moment dat er nieuwe versoepelingen worden aangekondigd omtrent commerciële ballonvaarten, laten wij jullie dit onmiddellijk weten.

Wij hopen om snel met jullie de lucht in te gaan! Tot snel!

Het C-Air ballonvaart team

Update 13 april 2020

Midden maart werd België zwaar getroffen door Covid – 19. De overheid heeft toen beslist om strenge maatregelen te hanteren om het coronavirus zo snel mogelijk te verslagen. Deze maatregelen hebben een enorme impact op iedereen zijn leven. Heel wat bedrijfsactiviteiten worden tijdelijk stopgezet en dus ook ons ballonvaart bedrijf C-Air. Het is onze verantwoordelijkheid om onze klanten zo goed mogelijk te informeren omtrent het uitvoeren van hun ballonvaart tijdens en na Covid – 19. Uiteraard kunnen wij niet voorspellen wanneer de maatregelen van de overheid zal versoepelen. Ook tijdens Covid – 19 kan je bij C-Air ballonvaarten terecht met al jouw vragen.

Is een ballonvaart mogelijk tijdens Covid – 19?

C-Air ballonvaarten zal geen ballonvaarten uitvoeren zolang de maatregelen van onze overheid worden verlengd. Om het coronavirus te bestrijden, mogen er ook tijdelijk geen ballonvaarten worden uitgevoerd. Dit geldt zowel voor een privé ballonvaart als voor wanneer je zou aansluiten bij een andere groep. Zolang de overheid beslist om de maatregelen niet te versoepelen, zijn wij genoodzaakt om onze ballonvaarten tijdelijk stop te zetten. .

Gaat mijn ballonvaart door tijdens het coronavirus als er al een datum vastligt?

Uiteraard volgen wij de maatregelen van de overheid nauwgezet op. Indien de ingeplande ballonvaart is ingepland tijdens de lockdown, zullen wij deze moeten verplaatsen. Ligt de datum van de ingeplande ballonvaart na mogelijke verlengingen van de overheid, dan zullen wij de vlucht annuleren nadat deze periode met zekerheid wordt verlengd. Als jouw ballonvaart niet kan doorgaan door Covid – 19, dan zullen wij een nieuwe datum inplannen wanneer de maatregelen versoepelen.

Wat als mijn cadeaubon voor een ballonvaart vervalt tijdens de corona periode?

Als je C-Air ballonvaarten contacteert voor de dag dat de cadeaubon vervalt, zullen wij de bon kosteloos verlengen voor zes maanden. Als de ballonvaart daarna niet kan doorgaan door de weersomstandigheden, zullen wij deze opnieuw verlengen. De verlenging is niet geldig wanneer de passagier(s) geen contact opnemen voor de vervaldag van de bon, alsook wanneer de passagier(s) de dag van de ingeplande ballonvaart annuleren.

Wanneer mag C-Air ballonvaart opnieuw vluchten uitvoeren na Covid – 19?

We hopen net zoals jullie dat wij onze hete luchtballon snel de lucht in mag. Het is voor ons op dit moment nog een raadsel wanneer wij terug mogen vliegen en wanneer de maatregelen worden versoepeld.

Wanneer moet ik terug contact opnemen om een ballonvaart in te plannen?

Als de overheid heeft beslist dat de maatregelen worden versoepeld, mag je met ons opnieuw contact opnemen om een nieuwe datum in te plannen. Wij helpen jullie dan graag verder.

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon