Ballonvaren coronavirus – COVID-19

Update 14/02/2021 Ballonvaart Corona

Lees hieronder de update van jouw ballonvaart in tijden van corona. Midden Oktober werd België opnieuw zwaar getroffen door Covid-19. De overheid heeft toen beslist om strengere maatregelen te hanteren om het coronavirus zo snel mogelijk te verslagen. Deze maatregelen hebben een enorme impact op iedereen zijn leven.

Heel wat bedrijfsactiviteiten worden tijdelijk stopgezet en dus ook ons ballonvaarten. Het is onze verantwoordelijkheid om onze klanten zo goed mogelijk te informeren omtrent het uitvoeren van hun ballonvaart tijdens en na Covid-19.

Ook tijdens Covid-19 kan je bij C-Air ballonvaarten terecht met al jouw vragen alsook cadeaubons. Hieronder kan je een aantal antwoorden terugvinden op veel voorkomende vragen. Wij vermoeden vanaf April terug ballonvaarten te organiseren.

Het C-Air ballonvaart team

Is een ballonvaart mogelijk tijdens Covid-19?

Om het coronavirus te bestrijden, mogen er ook tijdelijk geen ballonvaarten worden uitgevoerd. Dit geldt zowel voor een privé ballonvaart als voor wanneer je zou aansluiten bij een andere groep. Zolang de overheid beslist om de maatregelen niet te versoepelen, zijn wij genoodzaakt om onze ballonvaarten tijdelijk stop te zetten.

Gaat mijn ballonvaart door tijdens het coronavirus als er al een datum vastligt?

Uiteraard volgen wij de maatregelen van de overheid nauwgezet op. Indien de ingeplande ballonvaart is ingepland tijdens de lockdown, zullen wij deze moeten verplaatsen. Ligt de datum van de ingeplande ballonvaart na mogelijke verlengingen van de overheid, dan zullen wij de vlucht annuleren nadat deze periode met zekerheid wordt verlengd. Als jouw ballonvaart niet kan doorgaan door Covid – 19, dan zullen wij een nieuwe datum inplannen wanneer de maatregelen versoepelen.

Wat als mijn cadeaubon voor een ballonvaart vervalt?

Als je C-Air ballonvaarten contacteert voor de dag dat de cadeaubon vervalt, zullen wij de bon kosteloos verlengen voor zes maanden. Als de ballonvaart daarna niet kan doorgaan door de weersomstandigheden, zullen wij deze opnieuw verlengen.

Wanneer mag C-Air ballonvaart opnieuw vluchten uitvoeren na Covid-19?

We hopen net zoals jullie dat wij onze hete luchtballon snel de lucht in mag. Het is voor ons op dit moment nog een raadsel wanneer wij terug mogen vliegen en wanneer de maatregelen worden versoepeld, maar wij vermoeden terug te mogen ballonvaren vanaf April 2021.

Wanneer moet ik terug contact opnemen om een ballonvaart in te plannen?

Als de overheid heeft beslist dat de maatregelen worden versoepeld, mag je met ons opnieuw contact opnemen om een nieuwe datum in te plannen. Wij helpen jullie dan graag verder.

Update 01/07/2020 veiligheidsmaatregelen ballonvaart corona

De veiligheidsmaatregelen voor ballonvaarten in België zijn sinds eind juni versoepeld. Er zijn opnieuw commerciële ballonvaarten met passagiers mogelijk.

De heropstart van het ballonvaren gebeurt in verschillende fases. In deze fase zijn commerciële ballonvaarten toegelaten.

Bij C-Air ballonvaarten is de gezondheid van onze passagiers en hun familie heel belangrijk. Om die reden zullen wij de nodige maatregelen nemen om een veilige ballonvaart te kunnen garanderen na Covid – 19.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn ons opgelegd:

  1. De piloot draagt gezichtsbescherming en handschoenen
  2. De crewleden dragen een mondmasker en handschoenen
  3. Voor en na de vaart wordt al het materiaal grondig ontsmet
  4. Indien we varen met verschillende bubbels, zal C-Air ballonvaarten een fysieke scheiding creëren door raamfolieschermen te plaatsen tussen de mandcompartimenten.
  5. Na de vaart voorzien wij steeds een drink. Alle drinkglazen worden voor en na gebruik steeds grondig gereinigd en ontsmet.
  6. C-Air ballonvaarten kan tijdelijk geen passagiers terugbrengen naar de opstijgplaats. Passagiers moeten een eigen volgwagen voorzien of sturen bij de landing een locatie door naar iemand die hen ophaalt. Er is voldoende tijd, vermits wij na de vaart een drink organiseren.
corona ballonvaren

Welke veiligheidsmaatregelen nemen onze passagiers tijdens een ballonvaart:

  1. Passagiers dragen handschoenen en een mondmasker. C-Air ballonvaarten zal beide gratis aanbieden op het opstijgterrein.
  2. De Social Distance regels van 1,5 meter afstand blijft van toepassing voor de passagiers op de terreinen
  3. Passagiers mogen op dit moment niet meerijden met onze volgwagens. Onze passagiers moeten zelf een volgwagen voorzien of sturen bij de landing een locatie door naar diegene die hen ophaalt. Er is voldoende tijd, vermits we na de ballonvaart nog een drink voorzien.
  4. Na de drink plaatsen de passagiers hun drinkglazen zelf in de voorziene bak.
maatregelen commercieel ballonvaren
Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon