Ballonvaart corona – COVID-19

Update 05/05/2021 Ballonvaart Corona

Vraag jij je ook wel eens af of je een ballonvaart tijdens corona kan organiseren? Lees hieronder de update van jouw ballonvaart tijdens corona.

De veiligheidsmaatregelen voor ballonvaarten in België gaan versoepelen vanaf 8 mei 2021. Er zijn opnieuw commerciële ballonvaarten met passagiers mogelijk.

De heropstart van het ballonvaren gebeurt in verschillende fases. In deze fase zijn commerciële ballonvaarten toegelaten.

Bij C-Air ballonvaarten is de gezondheid van onze passagiers en hun familie heel belangrijk. Om die reden zullen wij de nodige maatregelen nemen om een veilige ballonvaart te kunnen garanderen na Covid – 19.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn ons opgelegd:

  1. De piloot draagt gezichtsbescherming en handschoenen
  2. De crewleden dragen een mondmasker en handschoenen
  3. Voor en na de vaart wordt al het materiaal grondig ontsmet
  4. Na de vaart voorzien wij steeds een drink. Alle drinkglazen worden voor en na gebruik steeds grondig gereinigd en ontsmet.
  5. C-Air ballonvaarten kan tijdelijk geen passagiers terugbrengen naar de opstijgplaats. Passagiers moeten een eigen volgwagen voorzien of sturen bij de landing een locatie door naar iemand die hen ophaalt. Er is voldoende tijd, vermits wij na de vaart een drink organiseren.
corona ballonvaren

Welke veiligheidsmaatregelen nemen onze passagiers tijdens een ballonvaart:

  1. Passagiers dragen mondmasker. C-Air ballonvaarten zal deze gratis aanbieden op het opstijgterrein.
  2. De Social Distance regels van 1,5 meter afstand blijft van toepassing voor de passagiers op de terreinen.
  3. Passagiers mogen op dit moment niet meerijden met onze volgwagens. Onze passagiers moeten zelf een volgwagen voorzien of sturen bij de landing een locatie door naar diegene die hen ophaalt. Er is voldoende tijd, vermits we na de ballonvaart nog een drink voorzien.
  4. Na de drink plaatsen de passagiers hun drinkglazen zelf in de voorziene bak.
maatregelen commercieel ballonvaren
Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon