Wanneer wordt een ballonvaart afgelast?

Ben jij ook benieuwd wanneer een ballonvaart afgelast wordt, hieronder geven we een aantal redenen. Veiligheid primeert steeds bij C-Air. Indien wij dit niet kunnen garanderen, zal de vlucht worden afgelast. Er zijn verschillende factoren waarmee we rekening moeten houden namelijk teveel wind, onweer, regen, te hoge temperaturen en lage bewolking. Om de weersomstandigheden te bepalen, bekijken wij steeds verschillende weermodellen. Onze ballonvaarder is ook opgeleid om uit deze weermodellen specifieke conclusies te trekken. Soms kan je al enkele dagen op voorhand aangeven dat de weermodellen er positief of niet positief uitzien. Maar de dag van ballonvaart beslissen wij of de ballonvaart al dan niet kan doorgaan. De reden hiervoor is dat wij wachten op de laatste weermodellen om onze beslissing te nemen. Meestal nemen wij onze beslissing een aantal uur voor de ballonvaart.

Teveel Wind voor je vlucht

Wanneer is er teveel wind voor het uitvoeren van een ballonvlucht?

Vanaf er meer dan acht knopen zijn, zullen wij vaak niet vliegen. Uiteraard moeten wij ook rekening houden met eventuele rukken die worden voorspeld. Het kan tijdens het opstijgen perfect vliegweer zijn, maar we moeten ook rekening houden met rukken die worden voorspeld tijdens de ballonvaart zelf. Ook bekijken wij steeds de wind tijdens de landing. We kunnen soms opstijgen met meer knopen, maar dan wordt er vaak voorspeld dat de wind zal afzwakken bij de landing. Het is geen exacte wetenschap, maar veiligheid gaat altijd voor. Wij nemen onze beslissing op basis van deze grootste prioriteit.

Onweer tijdens het ballonvaren

Het ballonvaren gaat niet door wanneer er onweer wordt voorspeld.

Vanaf het moment dat er onweer wordt voorspeld, gaat de ballonvaart niet door. Ook bij een kleine kans nemen wij het risico niet. Een ballon kan worden meegesleurd met het onweer. Dit risico wordt bij C-Air nooit genomen.

Regen tijdens een ballonvlucht

Bij regen is het niet ideaal om een ballonvaart te laten doorgaan

Lichte regen zal de veiligheid van de ballonvlucht niet beïnvloeden. Harde regen gaat vaak ook gepaard met veel wind en dan kan C-Air ballonvaarten de veiligheid niet meer garanderen. Verder is het ook niet aangenaam om een ballonvaart te maken in de regen. Wij vinden het ook steeds belangrijk dat de passagiers van een prachtige ballonvaart kunnen genieten. Om die reden laten wij de ballonvaart niet doorgaan.

Varen met hete temperaturen

Een ballonvaart bij hete temperaturen is geen goed idee

Vanaf de temperaturen stijgen boven de 30 graden op een mooie zomeravond, bekijken we of het voor de passagiers aangenaam blijft. Wij annuleren de vlucht bijna nooit voor deze reden, maar wij het moet wel comfortabel blijven voor onze passagiers. Wij moeten onze ballon ook steeds warm stoken, waardoor deze extra warmte soms ongemakkelijk kan worden. In dit geval wordt de ballonvaart afgelast.

Luchtballonvaart met lage bewolking

Lage bewolking kan ook soms een boosdoener zijn

Indien het wolkendek lager is dan 300 meter, kunnen wij wettelijk geen veilige ballonvlucht maken. C-air durft ook annuleren voor een hoger wolkendek. Als wij zouden vliegen met een laag wolkendek, dan bieden wij geen kwaliteitsvolle vlucht aan. De zichtbaarheid is dan minimaal en C-air luchtballonvaart kan dan geen prachtige ballonvaart garanderen. Het leveren van kwaliteit is voor ons zeer belangrijk. Heb je verder nog vragen contacteer ons dan eventjes.

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon