Ballonvaart Winter

Beste Winter,

Je bent weer in aantocht, dit betekent niet dat er geen ballonvaarten meer worden georganiseerd. Tijdens de winter varen we natuurlijk niet zoveel als tijdens onze zomermaanden, maar toch blijft dit uniek. Ballonvaart in de Winter kan met C-Air.

Heb je ook zin om het mooie winterlandschap vanuit een mandje te bewonderen. Neem dan vrijblijvend contact op met ons of boek uw ballonvaart boven uw eigen regio. Ook tijdens de winter kan je genieten van een prachtige ballonvaart. Eind januari varen wij jaarlijks boven de Zwiterse Alpen in Chateau d’Oex. Wij gaan dan zelf op zoek naar het mooie winterlandschap om onvergetelijke vaarten te maken.

Ballonvaren in de Winter wat houdt het precies in.

Tijdens het winterseizoen aarzelen natuurlijk veel mensen om een ​​ballonvaart te doen, omdat ze denken dat het te koud zal zijn. In werkelijkheid is dit niet het geval. Wij hebben namelijk een brander die de temperatuur in de mand doet stijgen. Hierdoor is het steeds een aantal graden warmer.  Tevens hebben we ook geen wind in onze mand, want een ballon vaart altijd mee met de wind.

Veel mensen vragen zich af of het moeilijk is voor luchtballonnen om in de winter te varen? Luchtballons vliegen eigenlijk beter in koude lucht. Dit komt omdat het temperatuurverschil tussen de binnenkant en de buitenkant van de luchtballon de lift bepaalt. Daardoor moeten we de temperatuur in de ballon niet zo hoog brengen. De reden waarom er in België minder ballonvaarten doorgaan in de winter, zijn de minder stabiele weersomstandigheden. De aantal vaarten zijn daarom groter tijdens de lente of zomer. 

 

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon