David Spildooren en Bjorn varen 13 uur

David Spildooren en Bjorn Van Haver hebben vorige week deelgenomen aan de Zwitserse ballonvaart  “Eco race” die vertrok vanuit Charmey.

De Ballon Concept Eco race is een wedstrijd die uitsluitend wordt georganiseerd voor dubbelwandige luchtballons. De race is gestart op donderdag 14 februari, om 02:30 s’nachts. Deze race had als doel om zo ver mogelijk te varen met een zo laag mogelijk verbruik en zo groot mogelijke afstand.

De organisatoren en piloten willen met deze ballonvaart het belang van energiezuinigheid en klimaatzorg in de verf zetten. David is samen met Bjorn erin geslaagd om meer dan 13 uur en 10 minuten in de lucht te blijven. En hierdoor een afstand van 357 km te varen wat hen tot in Luxemburg bracht. De ballonvaart was een unieke ervaring. We hebben het grootste deel van de vaart doorgebracht op een hoogte van 6500 meter, wat ons een ongelofelijk uitzicht gaf.

Ballonwedstrijd

Eerst was ons doel om 27 uur lang te varen, maar hebben dan een strategische keuze gemaakt, om iets minder gas mee te nemen. Zodat we minder gewicht aan boord hadden en zo veel zuiniger konden varen. Met speciale North Face pakken konden we  negatieve temperaturen tot -35° Celcius zonder problemen trotseren.

luchtballon boven Zwitserland Ballonvaart land in Luxemburg Ballonvlucht eindigt in Wallonië

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon