C-Air doet eerste nachtelijke ballonvaart

Nachtelijke ballonvaart

Een nachtelijke ballonvaart zeg je? Sinds vorig jaar mag je ook ‘s nachts met een luchtballon vliegen. Begin deze zomer voerde David Spildooren van C-Air de eerste nachtelijke ballonvaart in ons land uit. Lees hier het nachtelijke avontuur van onze Belgische kampioen ballonvaren.

Ochtendstond

Ergens aan de rand van de hoofdstad van het Waasland maakt David Spildooren de luchtballon klaar om de eerste nachtelijke ballonvaart op Belgische bodem uit te voeren.

Het is vier uur ‘s ochtends en Sint-Niklaas ligt nog in een diepe slaap. Onze piloot die is gelukkig klaarwakker en zoals steeds enorm begaan met de veiligheid van de ganse onderneming.

Nachtvergunning

Als lijnpiloot bij Brussels Airlines vloog hij uiteraard wel al meer ‘s nachts door de lucht. Met een luchtballon is nog iets anders. Zo heb je niet alleen een specifieke nachtvergunning nodig, je moet bovendien ook beschikken over specifieke apparatuur voor een nachtvlucht.

Bijkomende verlichting aan de ballon is vrij evident. Maar wist je dat er ook een transponder mee moet?

Ground Control to Major …

Bij Belgocontrol kregen ze de avond voordien al het vluchtplan van de nachtelijke ballonvlucht door. Zij volgen nu nauwgezet de ballon op hun radar. Nu een collega van Brussels Airlines tegengekomen is het laatste wat je wil. Dankzij het aangeboren gevoel voor veiligheid van de piloot en het contact met

Sunrise

Het wordt stilaan dag en tijd om de luchtballon veilig aan de grond te zetten. David Spildooren brengt zoals steeds de luchtballon en zijn bemanning terug veilig op de grond. Met enige trots wandelen we over het vliegveld van Ursel.

Ondertussen is de zon er en zijn wij een nachtelijke ervaring rijker.

Bekijk ons aanbod
al onze ballonvaarten
Cadeaubons
Bestel een cadeaubon